Лари Пейдж пое управлението на Google

От днес Лари Пейдж е новият CEO на интернет гиганта Google, заемайки мястото на Ерик Шмид. Рокадата на върха бе обявена по-рано тази година.

Лари Пейдж е един от основателите на Google, заедно със Сергей Брин. Досегашният CEO пък ще изпълнява функциите на генерален председател на компанията, като ще работи тясно с Пейдж и Брин.

Наблюдателите на пазара очакват промяната да доведе до повишаване на духа на предприемачество в Google, да ускори процеса на внедряване на нови разработки и развитието на мобилния бизнес на интернет компанията.

Според анализатори от Creative Strategies, именно мобилните технологии имат решаващо значение за бъдещето на Google. В началото на годината пък Ерик Шмид поясни, че рокадата на върха ще опрости управлението с цел увеличаване на оперативността при вземане на решения.

Шмид ръководи Google от 2011 година насам. Миналата седмица той получи изключително високо признание за качествата си на корпоративен мениджър. В класация на Glassdoor.com Ерик Шмид изпревари Стив Джобс, заемайки първо място по доверие на служителите в ИТ компаниите.

Коментар