Ватиканът: Интернет ни превръща в сатани

Интернет спомага за разпространение на сатанизма сред младежите, смята професор Карло Климати от Папския университет. Темата е била обсъждана на конференция на Рим, в която са участвали десетки католически свещеници, психолози, психиатри и педагози, съобщава techeye.net.

Благодарение на интернет, достъпът до информация за сатанизма става много лесен, посочва Карло Климати. Подобна информация е широко представена в мрежата и емоционално неустойчивите младежи с готовност възприемат разрушителните идеи.

Никога досега не е било толкова лесно да продадеш душата си на дявола, казва Климати. За минути можете да се свържете със сатанистки групи и да изследвате окултизма. В доброто старо време на църквата притокът на такава информация за масите е могло да бъде спиран чрез изгаряне на книгите. Но днес, при интернет и законите за човешки права, това е невъзможно, пояснява той.

С помощта на интернет сатанистите общуват лесно едни с други и съгласуват своите идеи, изтъква професорът. Участници на конференцията са разказали за нарастващо дяволско съдържание в интернет.

по темата: „Ватиканът: Интернет ни превръща в сатани”

добавете коментар...

  1. тъга по доброто старо време

    Май долавям тъга и носталгия у католическите отци по доброто старо време , когато е било лесно – ако не ти харесва някой и/или негоеите идеи , изгаряш него и/или книгите му , и готово.А сега вече няма как…Тоест не , че са се закъхарили за вярата , а по – скоро ги човърка , че вече нямат контрол над нещата.Интернет дава еднакви възможност на всички.

  2. ff

    Вярно, но освен на сатанистите, интернет помага и на християните да общуват лесно едни с други и съгласуват своите идеи. Така че от църквата да дадат на всички добър пример, като покажат как се използва този ресурс по положителен начин, вместо само да заклеймяват.

Коментар