Екстремен Lumix DMC-FT3 издържа вода, удар и студ

Panasonic показа нов „екстремен” фотоапарат, който издържа на вода, прах, удар и студ. На изложение в Будапеща японската компания демонстрира на живо пред журналисти необичайните качества на цифровия модел Lumix DMC-FT3.

FT3 беше хвърлен от разстояние, овалян в пясък и потопен във вода. Но остана невредим и продължи да работи. „Можете да опитате това и вкъщи, или навън”, предложиха уверено от Panasonic.

Моделът има 12,1-мегапикселова камера и възможност за запис на Full HD клипове. Притежава 28-милиметрови широкоъгълни лещи Leica с 4.6x оптично увеличение.

Със своя здрав дизайн, Lumix DMC-FT3 е подходящ за активна употреба навън и при всякакви екстремни условия

Благодарение на нова технология за интелигентна резолюция, FT3 разширява обхвата на увеличение приблизително 1,3 пъти, като запазва качеството на картината. По този начин 4,6х оптичното увеличение виртуално достига 6х.

Със своя здрав дизайн, FT3 е подходящ за активна употреба навън и при всякакви екстремни условия. Моделът впечатлява с водоустойчивост до 12 метра дълбочина, издържа на падане от височина до 2 метра, на температура до –10 градуса по Целзий и е устойчив на прах.

За допълнителна защита фотоапаратът е снабден със сгъваема оптика, която предпазва лещите от повреда, в случай че FT3 бъде изпуснат по време на работа.

Моделът е снабден и с вградена GPS функция, като показва местоположението и отличителните белези наоколо. За целта FT3 използва вградени данни за повече от 203 държави и региони и дава информация в реално време за мястото, където се снима.

Коментар