Предстои състезание по компютърни мрежи

Национално състезание по компютърни мрежи ще се проведе в събота, 9 април от 13 ч. в сградата на Факултета по математика и информатика на СУ „Св. Климент Охридски”, съобщи БСК.

Седмото поред състезание за ученици се организира от Министерство на образованието, младежта и науката, ФМИ на СУ и Българската асоциация на мрежовите академии, член на БСК. Спонсори на събитието тази година са МОМН, ICN.bg, Сиско Системс, Телелинк и Спектър Нет, а на откриването ще присъства и премиерът Бойко Борисов.

В двудневното състезание ще участват над 120 ученици от 8-и до 12-и клас от цялата страна. Победителите ще представят България на предстоящото международно състезание в румънската столица Букурещ на 24-25 юни т.г.

Призьорите на националното състезание по мрежи участват и в международни състезания, където българските представители през последните години бележат изключителни успехи – завоювани първо и второ място през 2008 г., трето място през 2007 и 2009 г. и др.

Официалната церемония по връчването на тазгодишните национални награди ще се състои на 10 април, неделя, от 12 ч в Националния център за подготовка на ученици за олимпиади. БСК, например, ще предостави безплатно присъствено обучение по „Сигурност на мрежите” на победителя в състезанието.

Коментар