New Horizons доставя официални курсове за етични хакери в България

През м. март 2011 г. учебен център New Horizons Bulgaria беше одобрен за Accredited Training Center на EC-Council – водещата международна организация за разработката на специализирани програми за тренинг и сертификация на специалисти в областта на информационната сигурност и електронния бизнес.

С това New Horizons Bulgaria се присъедини към елитната група от учебни центрове, оторизирани да провеждат официални EC-Council курсове, сред които световноизвестните програми Certified Ethical Hacker (CEH), Computer Hacking Forensics Investigator (CHFI) и Licensed Penetration Tester (LPT).

“Приветстваме решението на New Horizons Bulgaria да предложи учебните програми на EC-Council в България, включително изцяло обновената и дългоочаквана седма версия на CEH. Информационната сигурност остава топ приоритет за най-големите организации и държавни структури в региона. Чрез партньорството ни с лидер в ИТ обучението като New Horizons, ние разширихме достъпността на нашата международно призната сертификационна програма и можем да гарантираме, че българските ИТ професионалисти са готови да посрещнат растящите заплахи от кибер-атаки.”
Ханан Ваги, Регионален директор EMEA, EC-Council

”Поласкани сме, че спечелихме това признание,” заяви Николай Пенев, Изпълнителен директор на New Horizons Bulgaria.

Учебният ни център провежда курсове по ИТ сигурност от 2006 г. насам, а сега вече имаме пълно портфолио от обучения за информационна сигурност. Чрез партньорството с EC-Council правим поредна стъпка в утвърждаването на New Horizons като водещ доставчик на обучения по информационна сигурност от най-високо ниво в региона. Способни сме да посрещнем все по-високите изисквания на нашите клиенти от корпоративния и държавен сектор.

Добавяйки курсовете на EC-Council към портфолиото ни от обучения по Cisco Security, Microsoft Security, CompTIA Security+, управление на сигурността като CISSP и ISO27001, предоставяме на нашите клиенти пълен набор от умения за ефективно управление и защита на информационните ресурси в техните организации.

Два от най-ценните курсове, които New Horizons добави към портфолиото си от обучения за информационна сигурност, са Certified Ethical Hacker (CEH) и Computer Hacking Forensics Investigator (CHFI). Придобилата световно признание сертификационна програма CEH валидира познанията на даден специалист в областта на мрежовата сигурност и методите на етично хакерство. Сертификатът Computer Hacking Forensics Investigator (CHFI) удостоверява умения за систематично проследяване и идентифициране на следите от компютърни престъпления и злонамерени действия.

Първите курсове по Certified Ethical Hacker (CEH) и Computer Hacking Forensics Investigator (CHFI) вече са планирани за м. май с гост-лектор Шон Ханна, Лектор на годината за 2010 на EC-Council.

Коментар