Известни са победителите в състезанието по мрежи

Вчера приключи седмото национално състезание за компютърни мрежи за ученици от 8-ми до 12-ти клас. На първо място  със среден резултат от 86,43 точки се класира Валентин Красимиров Габъров от Технологическо училище за електронни системи в София.

Второто място зае Георги Юлиянов Цонев от математическата гимназия “Д-р Петър Берон” във Варна, който не успя да присъства на награждаването си, тъй като по същото време се явяваше на изпит. Призът за третото място взе Димитър Йорданов Рекинов от русенската математическа гимназия “Баба Тонка”.

Валентин Красимиров Габъров (вдясно) от Технологическо училище за електронни системи в София – първо място, и Димитър Йорданов Рекинов от русенската математическа гимназия “Баба Тонка” – трето място.

Състезанието се организира от Министерство на образованието, младежта и науката, Софийски университет „Св. Климент Охридски”- Факултет по математика и информатика и Българската асоциация на мрежовите академии. Наградите връчи заместник-ректорът на Софийския университет “Климент Охридски” доц. д-р Желю Владимиров.

В двудневната надпревара участваха 95 ученици от 8-12 клас от цялата страна, които са курсисти в мрежовите академии в страната, изучават мрежови технологии в училищата или просто се интересуват от компютърни мрежи. Състезанието се проведе в два кръга –  теоретичен тест за всичките 126 ученици от цялата страна и практически казус на Packet Tracer (софтуерен симулатор) за 18-те финалисти, като за подготовката им са ползвани материали от програмата “Сиско мрежова академия”.

Победителите ще представят страната ни на международното състезание по компютърни мрежи в Букурещ, Румъния през м. юни т.г., където теоретичните и практическите тестове се подготвят изключително на базата на световно разпространеното електронно обучение на компанията Сиско Системс.

Победителите, освен предметни награди от спонсорите – ICN.bg, Сиско Системс, Телелинк, Спектър Нет, Българската Асоциация на Мрежовите Академии (БАМА), получават и едногодишна стипендия за следващата учебна година от МОМН, съгласно Наредбата за условията и реда за осъществяване на закрила на деца с изявени дарби.

Българските състезатели бележат изключителни успехи на международните състезания по мрежи през последните години – завоювани първо и второ място през 2008 г., трето място през 2007 и 2009 г.

Коментари по темата: „Известни са победителите в състезанието по мрежи”

добавете коментар...

  1. Ruzie

    bravo na vas mojete po nataka
    ?
    ,.>m.

  2. Vanq

    sistezavaitisa mami4eta

Коментар