Успешен март за доставчиците на дънни платки

Месец март се оказа особено успешен за производителите на дънни платки. Най-големите доставчици, вкл. Asus, MSI, Gigabyte и ASRock, бележат значителен ръст, съобщи digitimes.com.

Увеличените продажби се дължат на пускането на отложените модели с Intel Sandy Bridge, според източници от тайванската индустрия. Продажбите бяха забавени, поради открит дефект в чипсета на SandyBridge.

Дънните платки с процесор SandyBridge заляха пазара през март, след като поради дефект производителите на компютри бяха принудени да отложат пускането на новите модели

Asus е доставила 2,4 милиона дънни платки, установявайки собствен месечен рекорд. Приходите на компанията са нараснали със 70,5%, в сравнение с февруари. Като цяло за тримесечието, Asus е пуснала 5,9 милиона дънни платки, при прогнозирани 5,4 милиона.

Изпълнени са и плановете за доставки на ноутбуци. За първите три месеца на годината Asus е доставила на пазара 2,8 милиона ноутбука. В сегмента на нетбуците компанията се отчита с 1,3 милиона броя, което е малко под планирания брой.

MSI пък е увеличила продажбите на дънни платки с 80,2% през март, спрямо февруари. Gigabyte бележи ръст от 69,9% по този показател, а доставките на ASRock са се улвеличили с 59,4%.

Коментар