Виваком предложи мобилна сателитна услуга

Виваком започва да предлага на бизнес клиенти услугата мобилни сателитни комуникации. За целта телекомът си партнира със Scortel.

Чрез новата услуга потребителите ще имат връзка и в най-отдалечените и труднодостъпни места, а свързаността е гарантирана за почти 100% от територията на планетата, твърди Виваком.

Цените варират в граници между 1,71 лв. и 2,32 за разговори със стационарни и мобилни мрежи. Предлагат се различни системи за свързване, както и широка гама от апарати, които могат да се намерят на много места в страната.

Новост е, че потребителите могат да закупят устройство за осъществяване на сателитна комуникация, както и да закупуват или наемат предплатени карти. До момента на пазара у нас такава услуга се предлага от телекомите без възможност за закупуване  на устройството, посочиха от Виваком.

За бизнес клиенти е предназначена услугата „GSM over satellite” – чрез нея те ще могат да идентифицират и използват собствената си СИМ карта и контактите в нея, да използват интернет, както и да локализират точното си местоположение.

Сателитната комуникация се осигурява чрез глобалните системи Thuraya, Iridium и Inmarsat. Характерно за тях е, че могат да бъдат инсталирани на превозни средства, кораби и самолети и да осигуряват свързаност и в движение.

Коментар