Lenovo подготвя 23-инчов таблет-телевизор

До края на годината на пазара ще се появи необикновен таблет с няколко възможни превъплъщения. Компанията Lenovo, един от водещите производители на компютри, подготвя 23-инчов таблет, който ще се използва като телевизор, компютър или интерактивна маса за семейни развлечения.

Поради големия си екран, моделът няма да е типично мобилно устройство, а по-скоро многофункионална система за домашна употреба, която може да се пренася от стая в стая, съобщи techradar.com, позовавайки се на изявление на представител на Lenovo по време на Gadget Show Live.

Lenovo счита, че новият продукт може да замени няколко устройства, вкл. телевизор и компютър, които хората ползват в домовете си. В момента компанията работи върху два основни проблема – намаляване на теглото на таблета и подобряване на енергийната ефективност.

23-инчовият таблет ще стъпи вероятно на моноблок платформата на Lenovo и ще има сензорен екран. Моделът се очаква на пазара до края на настоящата година. Повече подробности засега не са известни.

Коментар