Samsung XOA улеснява управлението на печата

Широк спектър от приложения за управление на документи, сигурно принтиране и намаляване на разходите ще получат потребителите на принтери и копири с марката Samsung. Наскоро компанията обяви пакет от решения за печат, насочени към средния и голям бизнес.

 
Вградената платформа XOA позволява на потребителите да програмират панела за управление със специфични функции и приложения
 

Новата инициатива на ИТ гиганта стъпва на отворена платформа XOA (eXtensible Open Architecture) и сътрудничество със стратегически партньори. Целта е корпоративните потребители да получат мощни и гъвкави решения за печат, които могат лесно да адаптират за специфчните си нужди.

С помощта на платформата XOA, Samsung може да предложи корпоративни решения, интегрирани в мултифункционални принтери и копири, които отговорят на изискванията на широк кръг от потребители в сферите на бизнеса, образованието, здравеопазването, държавната администрация и др.

След няколко години на съвместно разработване и тестване Samsung въвежда XOA платформа, която поддържа софтуерните решения с добавена стойност на своите партньори. Избрани мултифункционални устройства с формат A3 и A4, вкл. моделите SCX-5935NX, SCX-6555NX, CLX-8540NX, CLX-9350ND, CLX-9250ND, SCX-8040ND и SCX-8030ND ще се предлагат с вградени XOA възможности и ще могат да изпълняват партньорски приложения с мощна функционалност и лесен за използване потребителски интерфейс.

"Целта ни бе да комбинираме първокласната технология, вградена в нашите принтери, с уникалните приложения на партньорите ни, за да предложим на бизнес потребителите широк спектър от решения за управление на документи, сигурно принтиране и намаляване на разходите. Ще продължим и занапред да си сътрудничим в разработката на иновативни решения, които улесняват потребителите", коментира Рон Нево, мениджър в корпоративното бизнес подразделение на Samsung Electronics America.

Платформата Samsung XOA поддържа разнообразна гама от партньорски решения за управление на печата – от изхода на документите до сигурността и поддръжката, както и уникалните софтуерни решения за управление, създадени от Samsung. Сред тях са:

Samsung SecuThru Office – вградено приложение за сигурно принтиране, което защитава интелектуалните активи и позволява удобна автентикация чрез баджове на служителите и др.

Samsung CounThru –  MPS (Managed Print Service) софтуер, който предлага пълна видимост на използването на принтерите и копирите, хоствани в рамките на аутсорсинг договори.

Samsung ScanThru
– решение, което ускорява и опростява потока от документи, като събира хартиените и електронни документи и ги дистрибутира към предварително зададени дестинации.

Samsung SyncThru 5
– софтуерен инструмент за повишаване на продуктивността на организациите; позволява на ИТ администратори, поддържащ персонал и потребители да наблюдават, диагностицират и управляват множество принтери отдалечено.

Решения, които се възползват от възможностите на платформата XOA, предлагат редица партньори на Samsung, сред които BITS, DPD International, Drivve US, Genius Bytes, Intellinetics, MWAi, Pharos Systems, Prism Software и Ubiquitech.

Коментар