Китай стана център на „вградените” иновации

Китай се превърна в център на т.нар. вградени (еmbedded) иновации. Близо една четвърт от „embedded” бизнеса на Intel произлиза оттам, стана ясно на форума за разработчици IDF в Пекин.

Компанията наблюдава също ръст на Intel Atom-базирани устройства с 4800 ангажимента за „embedded” дизайни в Китай, вкл. два от първите базирани на Atom автомобили, оборудвани с автосистема за информация и развлечение, които се появиха на местния пазар през миналата година.     

Тон Стийнман, вицепрезидент и генерален директор на Intel Embedded and Communications Group, говори за необходимостта от плавно свързани, сигурни и увлекателни изживявания за потребителите с вградени устройства, като илюстрира визията на Intel за свързания град, вкл. киоски за билети за транспорта, дигитални знаци и системи за сигурност.

Стийнман говори също и за ангажираността на Intel в няколко проекта в Китай в пазарния сегмент на вградените устройства за комуникации, цифрови знаци и транспорт, вкл. кампанията “Безопасен град” и решението за интелигентно наблюдение на трафика.

Същевременно, Intel разкри подробности за платформата за комуникационна инфраструктура от следващо поколение с кодово наименование “Crystal Forest”. Тя позволява на клиентите да обработват информация, да контролират работните натоварвания и приложения на Intel архитектури.

Новият процесор Atom Z670 позволява преносими „embedded” устройства да бъдат използвани в индустриални среди – например като мобилни клинични асистенти и подсилени индустриални таблети и преносими POS устройства.

Коментар