България подготвя форум за киберсигурност

България подготвя регионална конференция на тема „Киберсигурност и киберпрестъпност”. Участниците ще обсъждат конкретни мерки за засилване на оперативното сътрудничество в Югоизточна Европа, съобщи министър Цветанов, който е на международен форум за киберсигурност в Будапеща.

Форумът у нас ще събере ръководителите на специализираните звена за борба с киберпрестъпността в държавите от Югоизточна Европа, представители на Европол, Интерпол и SECI център, на европейски институции, на Съвета на Европа, както и на ФБР, уточнява МВР.

Конференцията ще се проведе през октомври в София. Участниците ще дискутират публично-частното партньорство и сътрудничеството между бизнеса и правоприлагащите органи под надслов „Решения и продукти за киберсигурност”.

Добрите практики в борбата с киберпрестъпността ще бъдат представени на закрити заседания на експертите в областта. Ще бъдат обсъдени конкретни мерки за засилване на оперативното сътрудничество в региона на Югоизточна Европа и провеждането на съвместни обучения в областта на киберсигурността на представители на правоохранителните и съдебните органи от тези държави.

по темата: „България подготвя форум за киберсигурност”

добавете коментар...

  1. Karaman

    ченгета и сигурно нито 1 хакер. киберсигурност, my hairy ass!

Коментар