Ще произвеждат 3D панели без „мъртва зона”

Тайванската компания AUO планира да започне масово производство на 3D панели без „мъртва зона" през третото тримесечие на годината. Новите стереоскопични течнокристални екрани ще намерят приложение в лаптоп компютри, съобщи digitimes.com.

„Мъртвата зона" в 3D панелите представлява участък, в който липсва обемен ефект. Наличието на подобна зона ограничава положението, от което потребителят може да вижда триизмерна картина.

За да отстрани „мъртвата зона”, AUO използва в своите панели технология за превключвате на лещи и проследяване на положението на лицето. Обемното изображение се наблюдава с невъоръжено око, т.е. без специални очила.

Първите мобилни компютри с 15,6-инчови екрани, които ползват новите панели на AUO, ще се появят на пазара през третото тримесечие на годината.

Същевременно, компанията прогнозира, че до края на 2013 година продажбите на 3D телевизори ще достигнат 30% от всички течнокристални ТВ. Сумарният дял на лаптопите, таблетите и мониторите с 3D екрани ще възлезе на 10% от световния пазар на РС.

Коментар