Нов Android.Spy краде лични данни

Специалисти по сигурност засякоха нов вирус от тип „троянски кон” за устройства с мобилна платформа Android. Модификацията  Android.Spy.54 се разпространява с различни приложения за гугълската ОС, а нейната родина вероятно е Китай, твърдят от Доктор Уеб.

Веднъж проникнал в смартфона, Android.Spy.54 активира фонова услуга, която се свърза със сайт на атакуващите, пращайки към него данни от рода на индивидуален номер на абоната и идентификатор IMEI.

Освен това троянецът зарежда xml файл, който съдържа команди за разпращане на спам чрез SMS и добавя връзки към различни уеб сайтове в списъка с букмаркове на браузъра.

Вирусите от семейството Android.Spy са способни също така да прочитат информацията за контактите на инфектирани устройства, да определят координатите им и да изпълняват други действия, които застрашават сигурността на потребителя.

Първите представители на Android.Spy бяха открити в края на миналата година. Доктор Уеб алармира за модификацията Android.Spy.54 по-рано тази седмица.

Компанията твърди, че единствено нейната база открива новия троянец. Руският разработчик предлага специален антивирусен продукт за Andoid устройства.

по темата: „Нов Android.Spy краде лични данни”

добавете коментар...

  1. Светльо

    Съвсем случайно само тяхната антивир. открива вируса ? Какво съвпадение а ? Да не се окаже накрая че те са го създали …

Коментар