McAfee подобри защитата на мрежата

Компанията за сигурност McAfee подобри своя продукт Network Security Platform с усъвършенствани технологии за защита и по-висока производителност. Последната версия на платформата включва засилен ботнет контрол чрез интелигентно разпознаване на „репутацията”, проверка на виртуалните мрежи и мониторинг чрез порт за анализ на трафика, както и други усъвършенствани инструменти за  анализ, съобщиха от дистрибутора на McAfee у нас – COMPUTER 2000 България.

McAfee Network Security Platform включва засилен ботнет контрол чрез интелигентно разпознаване на „репутацията”

Network Security Platform е хардуерно-базирана система за независима проверка на потока от информация. Устройството осигурява защита в реално време срещу познати атаки като  zero-day, DoS (denial-of-service), DDoS (distributed denial-of-service), SYN flood и криптирани атаки. Платформата открива атаки дори и в системи, в които е провеждано най-щателно търсене с други решения.

С пускане на новата версия McAfee продължава да бъде отвъд традиционните системи за превенция на проникването (Network Intrusion Prevention Systems – IPS), предоставяйки мрежова интелигентност на по-високо ниво във физически и виртуални среди.

“Нашите клиенти имат нужда от нещо повече от сигнатурно-базирани IPS”, каза Рийс Джонсън, старши вицепрезидент и генерален мениджър по мрежова сигурност, McAfee. „McAfee Network Security Platform надхвърля традиционния мрежови IPS с добавяне на McAfee Global Threat Intelligence, поддръжка на виртуални среди, както и способността да се съпоставят крайни точки и мрежови продукти“, допълни той.

Последната версия на McAfee Network Security Platform включва:

Подобрен ботнет контрол: Характерната за McAfee Global Threat Intelligence възможност за оценка на файловата и мрежова репутация позволява на Network Security Platform да извършва вътрешно ботнет предпазване, базирано на над 60 милиона образци на зловреден софтуер, и оценка на репутацията на стотици милиони мрежови връзки, основана на над два милиарда запитвания за репутация по IP. Тази външна интелигентност осигурява по-бързо и по-точно разкриване на зловредния софтуер и предпазване  от него.

Порт за анализ на трафика: Възможността на трафика да се пренасочва позволява произволен мрежови трафик да бъде обект на допълнителна проверка от McAfee и продукти на трети страни, вкл. предотвратяване на загуба на данни, охраняване на мрежите (network forensics – улавяне, запис и анализ на мрежови събития, за да се открие източника на нападения към сигурността или други проблемни инциденти) и инструменти за анализ на зловреден софтуер от по-високо ниво.

Проверка на виртуалните мрежи:  Дава възможност на сензорите на Network Security Platform да проучат вътрешния виртуален трафик на машините във виртуалните среди и осигурява разкриване на атаките върху центровете за данни на виртуалните среди. Network Security Platform може да проверява движението както в рамките на виртуалната среда, така и между виртуалната и физическата среда, давайки на организациите същото ниво на видимост, независимо от това накъде се движи трафикът.

Големите организации консолидират центровете за данни, приемат „на въоръжение” облачните услуги и виртуализират критичните точки от инфраструктурата си. Ето защо те се нуждаят от начин, по който да уеднаквят управлението на сигурността в реалните и виртуалните инфраструктури. В партньорство с Reflex Systems – лидер в решенията за управление на  виртуализациите, McAfee прилага своите авангардни методи за откриване на заплахите и управление на сигурността във виртуалните среди.

McAfee и Reflex Systems ще предлагат съвместно интегрирана виртуална и физическа защита и управление, която дава възможност на потребителите да следят и разбират проблемите на сигурността, да се прилагат лесно най-добрите практики и да  се предоставят подробни доклади за спазване на целите в настоящото и следващото поколение инфраструктура на центровете за данни.

Коментар