Повечето Android потребители мразят Apple

Преобладаваща част от притежателите на Android смартфони мразят Apple, сочат резултати от скорошно проучване, публикувани в businessinsider.com. Целта на анализаторите е била да установят кое кара потребителите да избират една или друга мобилна операционна система.

 
Потребителите на Android недолюбват Apple, виждайки вероятно някаква заплаха в компанията от Купертино  

Повечето Android потребители (55,7%) са заявили, че няма да си купят iPhone, тъй като мразят Apple. В изследването са участвали две хиляди души,от които над половината притежават Android устройство, а една трета имат iPhone.

По-малко от една трета от потребителите (31,2%) са склонни да изберат iOS, но при условие, че системата работи на устройства от други производители, е още един извод от проучването.

7% от потрeбителите на Android пък са недоволни от високата цена на iPhone, а 6,1% не харесват неговите способности за въвеждане на текст и работа с електронна поща.

В същото време, притежателите на iPhone не мразят Google (разработчика на Android) и са готови да преминат към всяка друга платформа, ако тя им предложи по-добра функционалност от iOS. Само четвърт от iPhone потребителите категорично отхвърлят възможността за преход към друга мобилна платформа.

Почти никой от участниците в проучването не планира да премине към друга операционна система, като например BlackBerry. Повечето са заявили, че ще обновят смартфоните си в близките една-две години.

по темата: „Повечето Android потребители мразят Apple”

добавете коментар...

  1. ftyt

    Само търсят начини да разделят хората – по убеждения, националност, раса, а сега и по предпочитани марки. И за жалост успяват…

Коментар