Излиза е-четец с книги на Георги Господинов

Компанията Prestigio ще „издаде” в дигитален формат книгите на един от най-четените и превеждани нови български автори Георги Господинов, стана ясно днес на пресконференция в София.

Четецът на е-книги Prestigio PER5162 влиза в търговската мрежа зареден с „Естествен роман”, стихосбирката „Балади и разпади” и сборника разкази „И други истории”.

„Новите технологии променят носителя, но запазват четенето. Дават му нови шансове, поне така ми се иска да бъде,” коментира Георги Господинов при официалното представяне на партньорството.

Георги Господинов сподели, че когато пътува, най-много му липсва библиотеката. „С електронния четец ще мога да си нося своите стотина книги за из път”, каза той, държейки компактния Prestigio PER5162.

Устройството на Prestigio идва с множество функции и дълъг живот на батерията. Това е един компактен 6-инчов четец с E-ink дисплей и вътрешна памет от 2GB, достатъчна за съхранение на до 2000 книги. С едно зареждане на батерията, четецът осигурява до 15 000 прелиствания.

Паметта може да бъде разширена до 32GB с помощта на microSD-карта. WiFi-връзката пък прави по-удобно свалянето на нови заглавия. Prestigio PER5162 е дебел само 10,3 мм и тежи 300 грама. Предлага се в комплект със слушалки и калъф от еко-кожа.

 
Prestigio PER3052 e компактен 6-инчов четец с E-Ink дисплей и вътрешна памет от 2GB, достатъчна да събере 2000 книги. Едно зареждане на батерията осигурява 15 хиляди прелиствания.
 

„Партньорството ни с Георги Господинов беше сключено ексклузивно за модела PER5162”, обясни Любомир Бабуров, продуктов мениджър на Prestigio. „Това наше предложение е насочено към „пристрастените читатели”, тъй като моделът комбинира 5 функции в една – той е не само е-четец, но и аудио-плейър, радио, интернет-браузър и речник. Мисля, че литературните фенове ще са доволни и от допълнителната стойност, която създаваме с книгите на Георги”, допълни Бабуров.

„Намирам за добра идея да се представят книги на съвременни български автори и по този начин. Любопитно ми е как ще се възприеме Естествен роман като Е-Естествен роман”, коментира Георги Господинов.

Не за първи път Prestigio предлага е-четци с безплатни книги. През ноември м.г. компанията пусна LCD-модела PER3052, който включваше неиздаваната дотогава книга на младата авторка Валентина Маринова „Мария и децата на Ламски”. Планират се и бъдещи партньорства с дебютиращи и добре известни български автори.

Коментар