Sony даде заявка на пазара за таблети

Sony ще атакува пазара на таблети с два Android модела, известни към момента с кодови имена S1 и S2. Устройствата се отличават преди всичко с необичайния си дизайн, а не толкова с хардуера и софтуера в тях.

Моделът S1 е оптимизиран за мултимедийни развлечения и сърфиране в интернет. Таблетът е проектиран с изместен център на тежестта, така че да е удобен за държане в ръка продължително време.

S1 предоставя сензорен 9,4-инчов екран и разчита на двуядрен процесор Nvidia Tegra 2. Поддържа Wi-Fi комуникации и работа в 3G/4G мрежи.

Потребителите на S1 ще имат достъп до развлекателната услуга Qriocity и възможност да пускат на таблета игри за конзолата PlayStation от първо поколение. Устройството ще се използва и като дистанционно управление за техника на Sony.

Моделът S2 е по-компактен и в разтворено състояние предоставя два 5,5-инчови дисплея. Те могат да се използват както за показване на единно изображение, така и поотделно, показвайки различни елементи – например виртуална клавиатура при необходимост от писане на имейл.

Техническите параметри на S2 са идентични с тези на S1. Предполага се, че и двете устройства ще имат по 512 MB оперативна памет и по 32 GB флаш памет. Дисплеят на S1 ще поддържа резолюция 1280х800, а S2 ще предложи 1024х480.

Двата таблета се очакват на пазара през есента на тази година. Цените все още не са известни, нито пък търговските наименования на устройствата.

Коментар