Изтеглят от пазара хладилници Liebherr

Американската комисия за безопасност на потребителските стоки и Liebherr изземват вградени хладилници, поради опасност от нараняване, тъй като вратата може да се отдели, съобщи Комисията за защита на потребителите (КЗП).

 
Разхлабеният шарнирен щифт на вратата е видим и показва дефект  

Изземването, с цел извършване на ремонт, засяга хладилниците Liebherr, произведени в Австрия, с дъно с ширина 30 инча. Номерата на модела и индексни номера са публикувани на сайта на КЗП.

Потребителите трябва своевременно да проверят своя хладилник, за да видят дали шарнирният щифт на вратата е разхлабен, което е видимо от подаващия се шарнирен щифт отгоре или отдолу. Ако шарнирът не е разхлабен и вратата функционира както трябва, потребителите могат да продължат да използват хладилника, докато бъде ремонтиран.

Потребителите, които вече са закупили някои от посочените модели, следва незабавно да се свържат с търговеца, от който са закупили стоката, или да подадат сигнал в Комисия за защита на потребителите.

Номерът на модела може да се намери на етикет, разположен зад долното чекмедже на лявата вътрешна страна на вратата на единичния хладилник.

Коментар