Оптимизират OpenCL за процесори AMD Fusion

AMD обяви сътрудничество с Multicoreware – разработчик на софтуер за многоядрени и хетерогенни изчислителни среди. Двете компании ще предлагат средства за оптимизиране на OpenCL, които ще улеснят създаването на софтуер, използващ напълно потенциала на ускорените процесори AMD Fusion.

Партньорството на AMD и Multicoreware е нов етап в широкото приемане на OpenCL в индустрията. То ще осигури на разработчиците нужните средства за създаване на иновационни приложения от следващо поколение, използвани в разнообразни среди – от домашни РС до мощни изчислителни системи, уточни Манджу Хедж, корпоративен вицепрезидент на програмата AMD Fusion Experience.

Усъвършенстваните средства ще работят върху широка гама хардуер – в среди, базирани на АPU, както и на дискретни CPU и GPU. Продуктите на двете компании ще бъдат достъпни по-късно през 2011 година.

AMD ще организира конференция за разработчици AFDS (AMD Fusion Developer Summit) от 13 до 16 юни в Белвю, Вашингтон, на която ще покаже как приложенията могат да се възползват от паралелната процесорна мощ на APU.

Коментар