D-Link пусна сторидж с адаптивна архитектура

D-Link пусна на пазара нова фамилия от решения за съхранение с iSCSI интерфейс и пълно резервиране. DSN-6000 посреща изискванията на бизнеса за ефективна защита и резервиране на нарастващия обем от информация.

Адаптивната архитектура на решението го прави подходящо за работа с приложения, свързани с критични процеси или такива за възстановяване на комуникации след инциденти, както във физически, така и във виртуални среди.

Нарастващото търсене на този тип решения се потвърждава в един от последните доклади на IDC:  пазарът на iSCSI SAN сторидж бележи силен ръст от 41,4% в приходи през третото тримесечие на 2010 г. в сравнение със същия период за предходната година.

Гамата D-Link DSN-6000 поддържа непрекъсваеми процеси и услуги за съхранение на информацията, както и приложения, нуждаещи се от много висока производителност. Решенията от серията имат форм фактор 2U и включват 12 слота за дискове за едно устройство, съхраняват до 36TB, а чрез добавяне на 4 разширителни модула този капацитет може да бъде надграден до 60 слота, съответно 60 твърди диска.

Потребителите получават и сериозен набор софтуерни инструменти за наблюдение и отдалечено репликиране на данните. В пакета е интегриран и интуитивен потребителски интерфейс за управление, който позволява системата да бъде лесно конфигурирана и пусната в експлоатация, дори в организации с ограничен ИТ опит и познания.

Дизайнът на сториджа осигурява пълна резервираност и лесна заменяемост на компонентите, докато системата работи (hot swap). Всичко от RAID контролерите, през захранването, вентилаторите, резервните батерии, до JBOD разширенията може да бъде заменено бързо, без нуждата от прекъсване на услугата и работата на системата.

Интегрираното приложение за отдалечено репликиране осигурява ефективна защита на данните дори в случаи на неочаквани инциденти в локацията на основната инсталация. Администраторите на системата имат възможност да установят правила за репликиране на информацията от един източник към множество локации – например, от главния офис на компанията към отдалечените клонове.

Всички DSN-6000 решения имат пълна RAID поддръжка, вкл. RAID 6 & 60. С цел бързо извикване и възстановяване на вече архивирана информация, сториджите работят с Microsoft Windows VSS. Чрез функцията за отдалечено репликиране, включена във всички модели от гамата, потребителите могат лесно да правят копие на данните си в друга локация, като по този начин защитят непрекъсваемата работа на важни за бизнеса приложения, дори и в случай на инциденти като пожар, кражба, злонамерени атаки и др.

D-Link DSN-6000 осигурява пълна съвместимост с всички основни виртуализационни платформи  – VMware, Hyper-V и Citrix. Решението може да бъде използвано като основа за предоставяне на съхранение в облака, за работа с SQL база данни, ISP сторидж, имейл сървъри или приложения за резервиране на данни. DSN-6000 се комбинира и с гамата на D-Link от професионални IP камери и софтуер за управление в инсталации за IP-базирано видео наблюдение.

Всички захранващи модули на D-Link DSN-6000 са 80 PLUS сертифицирани, като специална функция следи за това дисковете да работят в пълна мощност единствено в случаите, при които потребителя работи директно с тях. Усъвършенстваният механизъм за охлаждане на системата следи непрекъснато температурата на средата и активира вентилаторите единствено в случаи на необходимост.

Коментар