Ericsson заздрави позициите си в Русия

Шведската компания Ericsson ще изиграе важна роля в изграждането на руския Център за иновации – Сколково, като партньор на организацията с идеална цел „Фонд Сколково”. Центърът ще представлява високотехнологичен бизнес парк с основна цел представяне на научни постижения и технологични компании.

 
Ханс Вестберг, CEO на Ericsson, направи поредна стъпка в развитието на 120-годишното партньорство с Русия  

Министър-председателят на Русия Владимир Путин обяви стратегическото партньорство по време на официална визита в Швеция, където се срещна с премиера на страната Фредрик Рейнфелд и представители на шведския бизнес.

Решението на Ericsson да изиграе ключова роля в развитието на центъра е основополагащо за успеха на проекта, заяви Виктор Векселберг, президент на „Фонд Сколково”.

“Смятаме, че Сколково е проект, който е подходящ за нас и присъединявайки се към тази инициатива, правим поредната крачка в развитието на 120-годишното ни сътрудничество с Русия”, каза от своя страна президентът и изпълнителен директор на Ericsson – Ханс Вестберг. Първоначалните ангажименти на Ericsson към проекта включват:

• Създаване на проектно ориентиран Ericsson център за развойна дейност

• Подкрепа в предстоящото изграждане на развойната инфраструктура на Сколково чрез откриване на Лаборатория за Свързаното Общество

• Подкрепа в изготвянето на програмите на Техническия Университет в Сколково с фокус върху облачни приложения, базирани върху широколентов достъп, интелигетни транспортни системи, М2М (машина-към-машина) технологии и др.

• Подкрепа в изграждането на ефективна законова рамка, институционални и управленски принципи, базирани на съвременни решения в корпоративното сътрудничество, техническата поддръжка, ефективността и охраната.

Коментар