Nokia Siemens Networks придоби активи на Motorola

Nokia Siemens Networks завърши сделката по придобиване на определени активи от инфраструктурата за безжична мрежа на Motorola Solutions, плащайки 975 милиона щатски долара в брой.

Считано от днес, отговорността за обслужване на клиенти на продуктите и услугите GSM, CDMA, WCDMA, WiMAX и LTE на Motorola Solutions преминава към Nokia Siemens Networks, съобщиха от компанията.

Придобитите ресурси, клиенти и технологии допълват значително съществуващия бизнес на Nokia Siemens Networks, като позиционират компанията на нови пазари, коментира генералният директор Раджеев Сури.

Motorola Solutions пък ще се фокусира върху стратегическата си насоченост към предоставяне на целево-критични решения за правителствени и фирмени клиенти, заяви Грег Браун, президент и генерален директор.

Като част от сделката, към Nokia Siemens Networks ще се прехвърли отговорността за поддържане на 50 оператора в 52 страни, както и на приблизително 6 900 служители.

Освен това Nokia Siemens Networks придобива редица съоръжения за изследователска и развойна дейност, включващи площадки в Съединените щати, Китай, Русия, Индия и Обединеното кралство.

На база приходи добавянето на активите от мрежите на Motorola Solutions превръща Nokia Siemens Networks в третия най-голям търговец на безжична инфраструктура в Съединените щати и във водещия неяпонски безжичен търговец в Япония.

Придобиването укрепва позицията на Nokia Siemens Networks като втората най-голяма безжична инфраструктура и доставчик на услуги в света.

Коментар