Нов 3D канал през АСТРА стартира в Европа

Испанският оператор Digital+ пуска нов 3D демо канал през сателитната платформа АСТРА. Той ще бъде безплатен за разпространение на територията на Европа.

Canal+ 3D Demo ще се излъчва на орбитална позиция 23.5о Изток. Това е първото 3D излъчване в Испания. С него Digital+ дава възможност на компаниите, инсталиращи и продаващи 3D телевизия, да правят директно представяне в момента на продажбата.

Каналът ще излъчва през деня висококачествено 3D съдържание като филмови и концертни клипове.

В момента СЕС АСТРА излъчва 6 търговски 3D канала на водещите компании в Европа, сред които BSkyB във Великобритания, Canal+ във Франция, Sky в Германия, Viasat в Скандинавия, както и Brava 3D и Penthouse 3D на всички европейски зрители. Като допълнение, СЕС АСТРА излъчва свой собствен 3D демо канал, с който общият брой на 3D каналите става 8.

„Като имаме предвид, че броят на 3D телевизионните канали се увеличава и нарастват продажбите на 3D телевизори, сме уверени, че 3D технологията скоро ще се утвърди като водеща на телевизионния пазар”, коментира Фердинанд Кайзер, президент и главен изпълнителен директор на СЕС АСТРА.

СЕС АСТРА е DTH (директно-до-дома) сателитна платформа, която се състои в момента от 17 спътника. Тя доставя услуги чрез DTH и кабелни мрежи и излъчва повече от 2500 телевизии и радио канали.

Коментар