М-Тел с решение за ютилити компаниите

М-Тел предложи „smart grid” решение за комунални компании. Софтуерната платформа Meter Data Management, заедно с FlexNet – система за дистанционно отчитане от ново поколение, дава възможност на ютилити компаниите да оптимизират разходите, като управляват по-ефективно своите мрежи.

Платформата позволява анализи на потреблението, моментално локализиране на аварии и злоупотреби, както и интеграция със системите за фактуриране на ютилити дружествата.

Чрез „smart grid” нововъведението крайните потребители на комунални услуги ще могат да проверяват през интернет портал моментния разход на енергия, за да планират по-добре личната си консумация и разходи.

Масово внедряване на системите за интелигентно измерване и управление на комунални услуги може да подобри доверието между потребителите и фирмите доставчици, твърди М-Тел.

Предложеното решение намалява възможността за грешки и злоупотреби при отчитането, както и загубите за комуналните доставчици.

Преди година М-Тел внедри системата за дистанционно отчитане FlexNet. Тя е реализирана в партньорство с компанията Sensus Metering Systems Inc. и нейния представител в България – Акварор ООД. Над 200  комунални доставчика в Северна Америка ползват системата.

по темата: „М-Тел с решение за ютилити компаниите”

добавете коментар...

  1. Ани

    Чудесно нововъведение. Дано влезе в употреба и в България, поздравления за М-тел.

  2. Razor

    Видяхме ги тия системи колко струват…

Коментар