Контролер позволява жестово управление на РС

Производителят на гейминг-периферия Razer пусна първия контролер за жестово управление на PC. Устройството Razer Hydra идва с ексклузивно съдържание към хитовата игра Portal 2, разработено съвместно с Valve.

“Създаването на Razer Hydra е важна крачка за PC гейминг-индустрията – това е не само възможност за много по-реално изживяване от страна на играчите, но и позволява на разработчиците да прескочат старите граници в гейминг-интерфейса и да разкрият нови възможности за забавление,” каза Гейб Нюуел, създател и президент на Valve.

Razer Hydra дава възможност за много по-реално изживяване от страна на играчите и позволява на разработчиците да прескочат старите граници в гейминг-интерфейса

Razer Hydra позволява на играча да пренесе естествените движения на тялото директно в гейминг-вселената. При Portal 2 това дава напълно нов начин за игра, като геймърът може да се движи интуитивно, да взаимодейства с пъзели и да преодолява всякакви препятствия с пълна триизмерност.

Интеракцията се осъществява с два контролера в общ комплект, които предават движението. Всеки контролер разполага с 4 бутона Hyperesponse и спусък за по-бърза игра, а ергономичният дизайн и гумираната повърхност дават удобство и повече контрол дори при продължителна игра.

Малко време за реакция на хардуера, разработен съвместно със Sixense, позволява изключително точно и моментално отчитане на движенията.

Освен с Portal 2, контролерът Razer Hydra е съвместим с още 125 популярни заглавия, вкл. Left 4 Dead 2 и World of Goo. Скоро геймърите няма да бъдат ограничавани от фабричната съвместимост на игри с технологията за жестово управление, тъй като Razer Hydra ще може да се конфигурира от потребителя с индивидуални настройки, така че контролерът да се използва с буквално всяка игра.

Коментари по темата: „Контролер позволява жестово управление на РС”

добавете коментар...

  1. Kiro

    Много добре написана статия, а факта че изобщо не се разбира нищо отностно самото устройство като например как се използва, какво представлява и на какъв принцип действа – нека не ви притеснява.

Коментар