Предстои конференция за техническа документация

Международна конференция “Evolution of Technical Communications 2011”, организирана в София, ще представи бъдещето на техническата документация. Акценти на предстоящото събитие са видео комуникацията, социалните мрежи, съавторството и оптимизираното за търсене съдържание, съобщиха от Ню Апроуч.

Сред лекторите са български специалисти  от ИТ компании, сред които Станимир Дочев (SAP Labs Bulgaria), Илиана Костова (Prosyst),  Ясен Коларов (SAP Labs Bulgaria), Николай  Кънчев (Software AG). Презентации ще изнесат и основателите на Общността на българските технически комуникатори в България – Мариана Мирчева, Маргарита Станева, Йордан Угринов и Захари Тилев (VMware Bulgaria).

Специално за конференцията пристигат Денийс Кизер, директор на отдел „Технически публикации” във VMware, и Присила Бъкли, информационен архитект в SAР.

„Видео комуникацията е една от основните тенденции в развитието на техническата документация. Опитът показва, че потребителите възприемат по-добре информацията чрез видео съдържание и техническите комуникатори трябва да се съобразят с този модел”, коментира Ваня Кирицова, мениджър Технически Комуникации във VMware.

Конференцията ще обсъди новите форми на общуване с потребителя ище потърси отговор на динамичните промени в индустрията. „Събитието ще бъде интересно не само за тесни специалисти, но и за широк кръг от информационни архитекти и мениджъри, които работят с отдели по техническа комуникация”, допълни Кирицова.

„Един от въпросите, на които ще обърнем внимание на конференцията, е как в условията на все по-скъсени цикли на разработка на софтуер и непрестанно появяващи се нови контексти и платформи за документация, ние като автори да съумеем да предложим качествена продуктова информация на потребителите си”, каза Ангел Лафчиев, мениджър „Технически комуникации” в SAP Labs България.

ETC 2011 yще се проведе на 11 юни в сградата на SAP Labs Bulgaria – компанията, която организира конференцията заедно с VMware България и по инициатива на авторите в Общността на техническите комуникатори. Участието в конференцията е безплатно, като подлежи на предварителна регистрация онлайн до 31 март.

Коментар