Бакалавър от ФМИ победи в NetRiders 2011

Георги Богданов, бакалавър от Факултета по математика и информатика на Софийски университет „Св. Климент Охридски”, стана победител във второто национално състезание по компютърни мрежи за студенти в България – NetRiders 2011, съобщи университетският сайт.

 
  Георги Богданов – бакалавър във ФМИ към СУ "Св. Климент Охридски", победи в националния кръг на състезанието по мрежи NetRiders 2011
(снимка: www.uni-sofia.bg)

Второто място е за миналогодишния бронзов медалист от Нов български университет – Кръстин Кръстев, а трети е Радослав Цочев от Технически университет.

В състезанието участваха 41 студенти от Софийски Университет, Нов български университет, Русенски университет, Икономически университет във Варна и Техническите университети в София и Варна.

Класиралите се на първите три места в националното състезание получават правото да представят България на международното състезание по компютърни мрежи, което ще се проведе на 7 юли 2011 г.

NetRiders 2011 се организира за студенти от над 28 държави. Наградата за първите пет победители е едноседмично посещение в централата на Сиско Системс в Сан Хосе, Калифорния, САЩ на пълни разноски на компанията.

Коментар