Столовете – новият супер “аксесоар” на геймъра

Специални контролиращи устройства и мощни слушалки са част от арсенала на запалените геймъри за по-силно преживяване от играта. Ето че сега компании като Empower Technologies, HotSeat, Monsta и The Ultimate Game Chair искат да добавят още един артикул към този списък, а именно столове за игра.

Съвместими с повечето игрови конзоли, столовете предлагат разнообразие от екзотични характеристики. Те са направени така, че да докоснат сетивата на геймърите.

Някои столове включват специални светлинни ефекти, за да повишат чувството за реализъм у играча.

Други имат 3D стерео говорителите и специални аудио регулатори, които увеличават до крайна степен звука през системата за домашно кино – целта е една експлозия да изглежда реална, докато регулаторите на слушалките осигуряват тишина при игра нощем или рано сутрин.

Столовете намалят натоварването в ръцете, китките, шията и гърба, което се появява вследствие на много часове, прекарани в игра. Някои от тях са снабдени с допълнителни устройства, които могат да облекчат натоварването в различни части от тялото.

Високият клас столове притежават множество функции, свързани с масажиране на уморените мускули на играча. Те имат дори и функция за вибрация, чиято цел е да накара играчите да усетят като в реални условия действия от рода на маневриране и разрушаване.

От компанията The Ultimate Game Chair предлагат и специална табуретка, върху която геймърът ще може да слага краката си, докато играе.

Столовете също така са оборудвани с връзки за външни устройства като волани и модерни револвери за игра. За геймърите, които обичат да поддържат игралните си пространства подредени, някои столове включват отделения за съхраняване на дисковете с игри.

За по-небрежните играчи има столове, направени от материя, която не се зацапва. Мързеливите играчи пък могат да избират от столове с поставки за напитки и дистанционни устройства.

Появата на тези нови продукти е резултат от нарастващото търсене на аксесоари от страна на геймърите. Според някои оценки, запалените по игрите са около 163 милиона в целия свят. Това кара търговците да търсят клиенти за своите продукти както сред тийнейджърите, така и сред бизнесмени на средна възраст.

Производителите се конкурират кой ще достави най-подходящия стол за нуждите на геймъра. Да се уцели точния дизайн е само едно от предизвикателствата. В някои случаи ръкохватките, на които са поставени контролните устройства, са гъвкави – това кара играчите инстинктивно да се опитват да ги махнат, за да подобрят играта си. Геймърите не осъзнават, че те са направени гъвкави с единствената цел да направят стола по-удобен.

Докато възможностите на столовете са изцяло в обсега на потребителите, опциите за вибрация и допълнителните функции трябва да бъдат инсталирани на специфични PC драйвери. Реалното преживяване на ситуациите в играта зависи от съвместимостта на всяка отделна игра с настройките на драйвера.

Геймърите могат да намерят по-обикновени столове за игра на цена около $200-300$, но един високофункционален стол ще им струва $1000.

От бизнес гледна точка дистрибуцията на такива продукти е голямо предизвикателство. Фирмите за обзавеждане обикновено нямат никакъв опит с игрите, а търговците на игри не са подготвени да продават столове. За да заобиколят този проблем, някои компании рекламират своите столове като продукти, увеличаващи забавлението, тъй като именно забавлението представлява по-голям интерес за хората, отколкото аксесоарите за видео игри.

Пазарът за геймърски столове е още в ранна фаза на развитие. Дали те ще станат най-обикновено употребявано удобство или мания сред геймърите, ще се разбере в следващите година-две.

Коментари по темата: „Столовете – новият супер “аксесоар” на геймъра”

добавете коментар...

  1. prayer

    dosta idejno! Nqma i hladilnik i mikrowylnowa furna

  2. player

    kato gledam nqma slot za plug&play toaletna …

Коментар