Globul провежда серия от лекции в ТУ-София

Близо 40 студенти от Факултета по телекомуникации в Технически университет -София посетиха първата лекция от инициативата „Часът на GLOBUL”. Лекцията на тема „Еволюция на мобилните технологии” бе представена вчера от Орлин Митев, старши инженер в отдел „Радиопланиране” в GLOBUL.

В рамките на тазгодишната инициатива „Часът на GLOBUL”, специалисти от компанията ще изнесат серия от лекции и упражнения пред студенти от втори и трети курс във Факултета по телекомуникации към ТУ-София. Инициативата е част от програмата на оператора за сътрудничество с българските учебни заведения и има за цел да обогати знанията на младите хора чрез примери от практиката, а също така да ги насочи в бъдещета им професионална реализация.

Следващата лекция от серията „Часът на GLOBUL” на тема „Радиооптимизация – защо, кога, как?”  ще се проведе на 10 май от 10.30 ч. в сградата на ТУ-София. Лекцията ще бъде представена от специалистите от отдел „Радиооптимизация” в GLOBUL – Владислав Стоянов и Димитър Стойнев. На 18 май от 15.45 ч. Илиян Петров и Елина Спасова от отдел „Наблюдение качеството и характеристиките на мрежата” в компанията ще изнесат лекция на тема: „Качество и характеристики на мобилната мрежа”.

След всяка лекция студентите могат да се запишат за участие в практически упражнения, които ще се проведат в Центъра за контрол и управление на мрежата на GLOBUL през май. Упражненията ще са свързани с темите на отделните лекции и ще предоставят на студентите възможност да се запознаят с различно телекомуникационно оборудване и  софтуерни приложения. Практическите упражнения ще включват и работа с тестови модули,  използвани в мрежата на оператора.

„Часът на GLOBUL” е поредната инициатива на мобилния оператор в подкрепа на професионалното обучение на студентите от Факултета по телекомуникации на Технически университет–София. През годините GLOBUL системно инвестира в организирането на стажантски и стипендиантски програми, откриването на кариерен център, ремонт и оборудване на учебните лаборатории на ФТК, дарения на техника и др. Операторът подкрепи също така ежегодните „Дни на Факултета по телекомуникации”, които тази година се проведоха в университета от 21 до 25 март.

През 2007 г. ТУ-София за първи път в своята история отличи GLOBUL със „Златен медал” за изключителен принос в развитието на Факултета по телекомуникации.

по темата: „Globul провежда серия от лекции в ТУ-София”

добавете коментар...

  1. лилия

    тия пък да не видят нещо от М-Тел!

Коментар