Minebea Cool Leaf – клавиатура без клавиши

Концептуална разработка, показана преди повече от една година, вече намери реализация на пазара. Клавиатурата без клавиши Cool Leaf, създадена от създадена от професор Казуо Кавасаки, е достъпна срещу „скромната” сума от около 320 долара.

Cool Leaf не разчита на традициите. В нея липсват отделните подвижни клавиши, с които са свикнали повечето потребители. Вместо това Minebea залага на сензорен панел.

С размери 383x17x128 мм, панелът е подходящ не само за въвeждане на информация, но също и за дистанционно управление, калкулатор и други функции.

Клавиатурата без клавиши се включва към компютъра през USB порт и може да работи под управление на операционни системи Windows XP, Vista или Windows 7.

Гладката като огледало повърхност предлага 108-клавишна подредба на няколко езика – японски, английски, немски, френски и италиански. Предвижда се също версия на клавиатурата специално за компютрите на Apple.

За първи път концепцията Cool Leaf беше показана през март миналата година. Продажбите на панела са насрочени да започнат през този месец.

Коментар