Расте интересът към услуга за гарантиране на сметки за телефон

Над 60 000 абонати са се възползвали от услугата Globul Garant, като много от тях са я активирали на повече от една SIM карта, съобщи операторът. Услугата предлага покритие на месечните сметки към Глобул в случай на неблагоприятни житейски ситуации.

Globul Garant се предлага от септември 2010 г. и все още няма аналог на българския пазар. Чрез нея потребителите могат да продължат да ползват мобилните и фиксирани услуги, дори когато нямат възможност да заплащат своите месечни сметки, поради настъпването на непредвидени обстоятелства като заболяване, злополука, нежелана безработица или хоспитализация.

Услугата гарантира плащането на до 12 месечни сметки, като потребителите са защитени и срещу злоупотреба с открадната SIM-карта.

До момента случаите, в които клиентите най-често са се възползвали от услугата, са при продължително боледуване и нежелана безработица. При настъпване на тези рискове, услугата гарантира покритие от шест средномесечни сметки на потребителя с максимален размер до 100 лв. всяка.

На следващо място е рискът от злоупотреба с открадната SIM карта, в случай на който услугата гарантира покритие до 100 лв. за разговорите, проведени в рамките на 24 часа след кражбата и преди уведомяването на Глобул за блокиране на SIM-картата.

Услугата е валидна за всички настоящи и нови частни абонати на оператора срещу месечна такса от 2,50 лв. на SIM карта, която се заплаща заедно с месечната сметка за мобилни услуги. Всеки клиент има възможност да включи до три SIM-карти в програмата.

Коментар