Бивш шеф в Apple вижда края на компютрите

Жан-Луис Гасе, бивш шеф в Apple и настоящ генерален партньор на Allegis Capital, написа в своя блог, че пазарът на компютри е на смъртния си одър.

Изявлението се появи, след като клюкарски уеб сайт написа как Apple ще изостави Intel процесорите в полза на енергийноефективните чипове ARM.

„Сега, когато компютърният пазар е в своя залез, а мобилните устройства се развиват и отбелязват растеж, Intel определено трябва да се включи в надпреварата”, пише Гасе.

Без да споменава енергоспестяващите Intel Atom процесори, той употребява дръзки думи относно липсата на конкурентоспособност на Intel в областта на смартфоните, коментира CNET News.

„Нека да разсъждаваме над пълното отсъствие на Intel на мобилната сцена. Нито един смартфон не притежава х86 процесор”, пише Гасе.

„За последните 4 години Intel ни казва, че ще има х86 мобилни устройства наистина скоро. Компанията разработва собствена мобилна версия на Linux, MobLin, и сключи голяма сделка като обедини сили с Maemo на Nokia за създаване на MeeGo”.

Гасе продължава с твърдението, че ARM води на Intel по отношение на енергийна ефективност. Той също така изказа съмнения относно значимостта на анонсирания 3D транзистор на Intel миналата седмица.

Коментари по темата: „Бивш шеф в Apple вижда края на компютрите”

добавете коментар...

  1. айджан

    изполва

Коментар