Първи таблет с поддръжка на Глонас

Руски оператор показа първия в света таблет с поддръжка на две системи за навигация – Глонас и GPS. Устройството на Скай Линк ще се произвежда и разпространява в Китай, съобщи CNews.

Таблетът предоставя 7-инчов екран и разчита на ARM-процесор с тактова честота 800 MHz. Налични са 512 MB оперативна памет, 3,2-мегапикселова камера и слотове за две SIM карти.



Руският таблет Xpad
е първият в света с поддръжка на две навигационни системи – Глонас и GPS

Устройството работи под управление на операционна система Android 2.2. Времето за автономна работа при интернет сърфиране варира между 5 и 7 часа. Поддръката на Глонас е осигурена от чипсет MDM6600 на Qualcomm.

Таблетът ще се произвежда от китайската компания Mastone. На публикуваните снимки се вижда надпис Xpad – вероятно това ще бъде търговското име на модела.

Операторът Скай Линк, който е част от Ростелеком, очаква да продава по няколко хиляди устройства месечно на цена 500 долара. Продажбите ще започнат през четвъртото тримесечие.

Според представители на компанията, поддръжката на две системи за навигация носи предимство, тъй като позволява по-точно определяне на координатите в градски условия.

Коментар