SAP България разкри мощта на софтуера за бизнес анализ

Ново поколение решения на SAP дават отговор на трансформацията в света на бизнеса, който става все по-глобален, виртуален и мобилен. Вчера компанията представи в София авангардните си решения в областта на бизнес анализа (BI), „in-memory computing” и мобилността.

Тези продукти оформят бъдещето на анализите – те се случват в реално време, използват „in-memory” технологии, дават мигновен BI в ръцете на потребителите и инструменти за управление на информацията. Новият софтуер на SAP поддържа широка гама от мобилни устройства, използва данни от бизнеса и социалните мрежи и съчетава структурирана и неструктурирана информация.

Версии 4.0 на BI и EIM софтуера на SAP опростяват ИТ средата и ускоряват времето за внедряване, като допълнително интегрира BI и EIM в една обща инфраструктура. Новите функции включват:

In-memory изчисления в реално време – иновативна технология SAP High-Performance Analytic Appliance (SAP HANA), която прави възможна мигновената обработка на огромни обеми от данни – нещо, което бе немислимо до този момент. In-memory технологията прави възможни ново поколение приложения, които съчетават транзакции и анализи.

Мобилен BI на всяко устройство – новата интерактивна визуализация в потребителския интерфейс улеснява потребителите, независимо къде и кога работят. Версия 4.0 се възползва от придобиването на Sybase от SAP, като използва платформата Sybase Unwired Platform, за да предложи цялостна мобилна BI версия, която извлича информация не само от SAP, но и от други бизнес приложения.

Сигурни бизнес и социални данни – новото поколение анализи  вече черпи информация не само от традиционните бизнес източници, но и анализира информацията, която хората споделят в социалните мрежи, блоговете и т.н.

Откакто Business Objects стана част от семейството на SAP, компанията работи усилено по  версия 4.0 на BI и EIM, която е пример за смисъла от сливането, подчерта д-р Вишал Сикка, член на борда на изпълнителните директори, отговорящ за „Технологии и иновации” в SAP AG.

Коментар