Расте зависимостта от смартфон приложенията

Една трета от потребителите на смартфони са станали зависими от мобилните приложения. Веднага след събуждане те си пускат някоя от любимите програми, установи глобално проучване на Ericsson.

Първа задача в ранни зори за 35% от притежателите на смартфони е да пуснат някое приложение, без още да са станали от леглото, твърдят авторите на доклада. Най-популярното сутрешно приложение е Facebook.

Според проучването, в момента потребителите се интересуват повече от възможностите на една или друга програма, отколкото от конкретния модел смартфон, на който могат да я ползват.

Смартфон приложенията дават на потребителите по-бърз достъп до желаната информация във Facebook например, без да им се налага да включват компютъра, да го чакат да се зареди и да въвеждат логини и пароли. Сега е достатъчно само да пуснат клиентското приложение на постоянно включения смартфон.

Мобилните програми водят и до привързаност на емоционално ниво. Приложенията създават позитивни усещания при изпълнение на ежедневните задачи – планиране на срещи, четене на новини, проследяване на семейния бюджет и др. Като цяло, те позволяват на потребителите да контролират своя живот.

Коментар