Интерактивен роман потапя геймърите в една мистерия

Датата е 28 декември 1979 г. Опозореният нюйоркски детектив Кайл Хайд наема стая в западналия хотел “Здрач” в Лос Анжелис и внезапно се озовава замесен в мистерия с убийство, извършено преди 30 години.

Това е накратко сюжетът на играта “Hotel Dusk: Room 215”, която от 24 януари ще излезе само за портативната конзола Nintendo DS. Двата екрана на тази конзола стилизират рисуваната анимация и пораждат сравнения с популярните комикси.

Разговорите с повече от дузина герои помагат на играчите да свържат в едно различните сюжетни елементи, докато мистерията се задълбочава. Играчите решават как ще се развива историята като преценяват своите опции и въвеждат решението си на чувствителния на допир екран с помощта на електронна писалка. 

Според Джордж Харисън, старши вицепрезидент по маркетинг и корпоративни комуникации на Nintendo of America, играта "Hotel Dusk: Room 215” би могла да се разглежда като нов жанр във видео игрите и сюжетното развитие. Както аудио книгите пренасят печатното слово върху нов носител, така прави и “видео играта – книга”.

Hotel Dusk: Room 215” се отличава с многопластови герои, сериозни теми и завладяващ сюжет.Тя прилича повече на криминален роман, отколкото на видео игра и привлича както любителите на мистерията, така и феновете на видео игри.

С развитието на сюжета играчите трябва да направят избор, преди да започнат всеки разговор, като например да решат как ще се отнесат към даден герой – дали да приложат сила или да запазят самообладание.

Играчите държат портативната система Nintendo DS като разтворена книга. Чувствителният на допир екран помага на новаците да овладеят бързо контролите, дори и ако никога преди това не са играли видео игра.

Целта на Nintendo е да разшири света на видео игрите и да привлече още аудитория посредством нови интерфейси. “Hotel Dusk: Room 215” ще излезе на 24 януари. Нейният рейтинг е “Т” (подходяща за тийнейджъри).

Коментар