Skype ще подсилва гейминга на Microsoft

Покупката на Skype от Microsoft породи най-различни предположения за това как софтуерният гигант ще използва популярната VoIP услуга. Твърди се например, че Skype ще подсили геймърската платформа Games for Windows Live, която конкурира Steam на пазара за РС игри.

Още по темата
 
Skype ще го има и за Linux, и за Mac  
Microsoft погълна Skype за $8,5 млрд.  
Microsoft може да погълне Skype

Можем да си представим Games for Windows Live, или преименувана по-кратка услуга с разширен каталог на игри и интегрирани функции на Skype, социални мрежи, връзка с Xbox Live и други възможности, пише softpedia.com. Предполага се, че подобна геймърска платформа ще работи на Windows 8 – следващата операционна система на Microsoft, очаквана през 2012 година.

Като се има предвид, че Редмънт разполага с няколко ексклузивни и много популярни игри за Xbox от рода нва Halo, които могат да се портират на РС, то няма да е изненада и ако най-запалените фенове на Steam започнат да използват платформата на Microsoft.

Реализацията на подобни планове няма да е никак лесна за Microsoft, но ако компанията иска да конкурира Steam на пазара за РС игри, Skype може да се окаже едно добро начало в дългосрочна стратегия.

Коментар