Skype ще го има и за Linux, и за Mac

Популярната VoIP услуга Skype ще продължи да служи не само на Windows потребителите, но и на тези, които предпочитат Linux, Mac OS и други платформи.

В няколко свои изявления главният изпълнителен директор на Microsoft – Стив Балмър потвърди намерението на компанията да поддържа конкурентните платформи. По-рано тази седмица Microsoft обяви, че поглъща Skype за сумата от 8,5 милиарда долара.

Опасенията, че Microsoft ще изостави поддръжката на Skype за не-Windows операционни системи, са неоснователни. Компанията увери, че ще продължи курса към многоплатформена реализация на услугата.

Поддръжката на Linux, Mac и мобилните платформи се явява фундаментална за позициониране на комуникационната услуга, подчертава Балмър, цитиран от elecrtonista.com. CEO-то припомня, че Microsoft отдавна поддържа Office на Mac OS, а отскоро и приложения на Android и iOS.

Skype ще функционира като самостоятелно подразделение на Microsoft и няма да се преобразува съществено, както например Danger – разработчика на Sidekick.

Същевременно, генералният директор на Skype – Тони Бейтс, който ще оглави новото подразделение, също потвърждава курса към многоплатформена реализация на Skype.

Много анализатори се опасяват, че Microsoft може да дискриминира платформите, различни от Windows, по отношение на Skype. Дават се примери с Office за Mac, при който е имало забавяне на някои функции, вече налични във версията на пакета за Windows.

Коментари по темата: „Skype ще го има и за Linux, и за Mac”

добавете коментар...

  1. Иван

    Имам предложение за публикация на тема алтернативи на Skype

  2. Anti-Skype

    Bye Bye Skype, Top 3 Free Replacements

    http://ostatic.com/blog/bye-bye-skype-top-3-free-replacements

Коментар