Тръгва конкурс за Android лайфстайл приложение

Започна първият конкурс за българско лайфстайл приложение за мобилната операционна система Android. LG Еlectronics ще стимулира идеите на родните разработчици съвместно със Санома Блясък България.

Конкурсът LG Lifestyle Apps е отворен за участие до 30 юни. Победителят ще спечели парична награда от 2000 лв., а класиралите се на първите три места ще получат и смартфон на марката.

Наградата за финалистите, класирали се на първо и второ място, е смартфонът с двуядрен процесор LG Optimus 2X, а финалистът на трето място ще получи смартфон LG Optimus ME.

"Тематиката, която избрахме е съобразена с наблюденията ни върху предпочитанията на потребителите – те се интересуват от забавни и развлекателни приложения, които да разнообразят ежедневието им”, коментира Димитър Вълев, мениджър "Маркетинг и продажби, мобилни комуникации" в LG Electronics за България.

Това е първото специализирано състезание за Android-разработчици в България, като приложенията трябва да са свързани с аудиторията на изданията или уеб сайтовете на Санома Блясък България.

Конкурсът е отворен за всички желаещи, които са пълнолетни и притежават необходимите умения, без значение от образованието и местоработата им. Участието в конкурса става с предварително записване на имейл адрес: lgappcontest@lge.bg. След регистрация участниците ще имат време до 30 юни, за да разработят приложението си и да го публикуват в Android Market.

Критериите за оценка на кандидатурите включват: удобство за използване, оригиналност, приложимост и леснота на намиране в Android Market по ключови думи.

Коментар