Кой е по-бърз – AMD Fusion или Intel Sandy Bridge

Новото поколение процесорни платформи с вградени графични ядра са прелюбопитни за специалистите. Кой е по-бърз – APU AMD Fusion или Intel Sandy Bridge?

Сайтът DonanimHaber.com публикува интересни резултати от сравнение на геймърската производителност на двете процесорни платформи, като от страна на AMD е тествана A серията APU Fusion, която се очаква да излезе до месец на пазара.


Трите основни компонента на процесорната платформа APU AMD Fusion са интегрирани на един силициев чип

Единият от слайдовете показва какво интегрира в себе си AMD APU. Всички компоненти – северен мост (с площ 66 кв.мм и консумирана мощност 13 вата), четириядрен процесор (200 кв.мм и 45 вата) и графичен процесор от „дискретно ниво" с поддръжка на DirectX 11 (108 кв.мм, 26,3 вата) – са обединени на един силициев кристал с площ 226 кв.мм и консумирана мощност 25, 35 или 45 вата.


APU AMD Fusion демонстрира предимства в игрите спрямо Sandy Bridge

Вторият слайд показва какво точно дава GPU-то от „дискретно ниво” на AMD  по отношение на скоростта на обновяване на кадрите при игри за DirectX 10 и DirectX 11 (Crysis Warhead, Borderlands, Dirt 2, FarCry2 и Left4Dead2), в сравнение с Intel процесорите. Графиката показва данни за процесорите APU AMD от серия A – A8-3850, A6-3650 и A4-3400, както и на Intel Core i3-2100, Core i5-2300 и Core i5-2500K, а също така и на чипа APU AMD E-350 (Zacate). Ясно личи превъзходството на AMD чиповете, с уточнението, че не са публикувани условията, при които са тествани процесорите.

Прави впечатление, че нито в една игра нито един процесор на Intel с интегрирана графика не е постигнал геймърско ниво от 25-30 кадъра в секунда.

по темата: „Кой е по-бърз – AMD Fusion или Intel Sandy Bridge”

добавете коментар...

  1. z

    само така AMD 🙂

Коментар