Младежи ще пишат социално отговорни игри

AMD и едноименната фондация обявиха първия проект „Смяна на играта” в Европа. Образователната инициатива „AMD Changing the Game” е насочена към развиване на НТИМ (научни, технологични, инженерни и математически) умения у учениците чрез създаване на социално отговорни видео игри.

В течение на 20 уъркшопа, 27 младежи на възраст от 12 до 18 години ще проектират всеки своята собствена сериозна игра, фокусираща се върху общността, в която младите хора живеят. Учениците ще бъдат подпомагани от експерти в областта на проектирането на игри, графика, озвучаване и програмиране, съобщиха от компанията.

“Децата не само получават познания от първа ръка за това как се проектира една съвременна игра, но което е по-важно, те се научават да работят в екип и колективно да решават проблемите, свързани с креативни идеи, озвучаване, дизайн и промотиране на тяхната работа”, каза Даниел Зайц, ръководител на проекта в Центъра за медии и култура в град Дрезден.

Проектирането на игри учи подрастващите на ценни умения в областта на математиката, науката, решаването на проблеми и съвместната работа, допълни Алисън Пиърман от Фондация AMD.

Коментар