BenQ и Siemens осигуриха поддръжка на GSM-те от фалирал джойнт-венчър

На фона на неясната съдба на компанията за мобилни телефони BenQ Mobile, джойнт-венчър на Siemens и BenQ, бъдещето на нейните продукти изглежда сигурно. Двете компании подписаха гаранционна сделка за телефоните, произведени от вече банкрутиралия джойнт-венчър, става ясно от различни източници в интернет.
Компанията B2X Care Solutions GmbH ще осигури поддръжка на телефоните, носещи марката Siemens или BenQ-Siemens, като ще поеме гаранциите в Европа, Латинска Америка и Русия. BenQ ще има грижата за поддръжка на потребителите в Азия.
BenQ-Siemens стартира през 2005-та, но наскоро фалира. Все още се търси купувач на активите на компанията, като засега се съобщава само за заявен интерес от различни играчи.
Бъдещето на служителите в съвместната компания между Siemens и BenQ също е неясно към момента. Според информации, изнесени в медиите от Siemens, вече е създаден фонд от €10 милиона, който ще бъде насочен към персонала на екс-BenQ Mobile. На около 150 наети от джойнт-венчъра е предложена работа в компанията майка, базирана в Германия.

Коментар