Motorola Droid X2 вече е на пазара

Motorola Mobility пусна на пазара дългоочаквания смартфон Droid X2. От днес устройството се предлага на американския пазар от оператора Verizon Wireless.

Droid X2 е първият смартфон с двуядрен процесор в портфолиото на Verizon. Наследникът на Droid X предоставя 4,3-инчов сензорен екран с резолюция qHD (960х540 пиксела) и защитно покритие срещу надрасквания. Налична е 8-мегапикселова камера с автофокус, двойна LED светкавица и функция за запис на HD видео.

Смартфонът стъпва на двуядрен процесор Nvidia Tegra 2 с тактова честота 1 GHz и работи под управление на операционна система Android 2.2 с възможност за обновление до версия 2.3.

Droid X2 предоставя още HDMI, модули Bluetooth 2.1+EDR, Wi-Fi (802.11 a/b/g/n) и GPS и стандартен 3,5-мм аудио изход. Поддържат се множество услуги на Google, вкл. Gmail, YouTube, Google Talk, Google Search и Google Maps, както и функция „Mobile Hotspot", която позволява смартфонът да се използва като точка за достъп до 3G мрежи на до пет устройства с Wi-Fi.

От днес Droid X2 е достъпен от сайта на Verizon Wireless. Смартфонът ще бъде наличен в търговската мрежа от 26 май. Цената на устройството при двегодишен договор е $200.

Коментар