Смартфон предлага разширена 3D реалност

Смартфонът LG Optimus 3D предлага още една иновация – разширена 3D реалност. Технологията е разработена съвместно с пионера в „augmented reality” – компанията Wikitude, съобщиха от корейския гигант.

Разширената реалност е технология в реално време, която изобразява детайлна информация за заобикалящата потребителите среда, хваната от камерата на смартфони и други устройства. Съдържанието може да се показва като графики, аудио и други формати.

3D браузърът на Wikitude позволява по-добра интерактивност с 3D съдържанието. При обикновените 2D браузъри с разширена реалност се наблюдава застъпване на обектите. 3D браузърът показва икони, забележителности и обекти в 3D, като така ги прави лесни за разграничаване.

Потребителите могат да опознаят местата, които ги заобикалят, както и да получат достъп до посветените на тях статии в Wikipedia или споделената информация в Тwitter.  

“Технологията за разширена реалност се оценява високо заради потенциала й да замени „абстрактната“ реалност на стандартните мобилни браузъри с „истинска“ реалност, изобразена чрез камерата на смартфона”, казва Йонг Сеок Парк, президент и главен изпълнителен директор на LG Mobile Communication.

Wikitude предоставя информация за над 100 милиона места по целия свят чрез повече от 1 000 източника на съдържание. Засега браузърът поддържа 12 езика, като плановете са те да бъдат увеличени в близко бъдеще. От средата на юни потребителите могат да свалят Wikitude 3D от безплатния онлайн магазин за приложения LG World.

Optimus 3D се отличава с няколко иновативни технологии. Сред тях са първата в света двуядрена и двуканална архитектура с разширена памет, както и първата изцяло 3D платформа за гледане без очила, записване и споделяне на 3D съдържание.

LG Optimus 3D ще бъде наличен това лято в Европа, вкл. и на българския пазар. Цената на смартфона все още не е обявена.

Коментар