НР разширява университетската си програма в Алма Матер

Хюлет-Пакард България обяви началото на два нови технологични курса във Факултета по математика и информатика (ФМИ) на СУ „Св. Климент Охридски”. За целите на обученията компанията оборудва лаборатория за 100 000 лева, разширявайки Университетската си програма в Алма Матер.


Ираван Хира потвърди дългосрочната политика на Хюлет-Пакард за ИТ образованието у нас
 

„Преди половин година когато НР обяви, че ще назначи още 2000 висококвалифицирани специалисти в Глобалния център за отдалечени услуги в София, поехме ангажимент да разширим и Университетската програма. Това вече е факт и още веднъж потвърждава дългосрочната политика на компанията да допринася за най-съвременното ИТ образование на младите и талантливи хора на България”, каза Ираван Хира, генерален директор на Хюлет-Пакард за страната ни по време на откриването на лабораторията.

Курсовете по платформи, системи за съхранение и бази данни са разработени по методика на НР специално за студентите от Университета. Трима лектори от HP ще водят обученията, които ще бъдат по един семестър или 15 седмици, с обща продължителност 60 часа.

Курсовете са част от свободно избираемата подготовка на студентите по специалностите с профил ИТ. За целите на обученията НР оборудва лаборатория във ФМИ с 25 работни места, с работни станции от серията HP Z200 Workstation, широкоекранни монитори, прожектор и надгради наличното оборудване.

Това е третата лаборатория, която НР изгражда и дарява във ФМИ като част от Университетската си програма.

Университетската програма на НР започна преди пет години заедно с откриването на Глобалния център за отдалечени услуги, обслужващ клиенти на компанията от Европа, Близкия изток и Африка. Над 1000 студенти до момента са завършили Програмата, която се провежда в СУ „Св. Климент Охридски”, Технически университет в гр. София и Нов Български Университет.

по темата: „НР разширява университетската си програма в Алма Матер”

добавете коментар...

  1. Илиев

    Хубаво е това, но като знам че Cisco академия за около 10 човека (за CCNA) излиза около 30 000 лв. не знам дали има нещо специално в тази лаборатория. 100 000 лв за HP са като 1 стотинка за мене.

Коментар