Ericsson приключи придобиването на GDNT Китай

Ericsson приключи сделката за придобиване на определени активи на Guangdong Nortel Telecommunications Equipment Company Ltd (GDNT). Шведската компания придобива опитни развойни инженери, производствени специалисти и професионалисти в сферата на услугите, както и производствени мощности и научноизследователски инфраструктури в Китай.

Около 1 000 служители на GDNT, в това число приблизително 550 инженери по развойни дейности, ще бъдат интегрирани в отделите на Ericsson през следващите месеци, но ще работят ефективно за бранда от този момент.

Ericsson ще продължи да поддържа бизнес мрежите на клиентите на GDNT. Производството и обслужващите дейности ще бъдат изнесени в отделна компания, наречена Ericsson (Guangdong Shunde) Communications Company Limited.

„С тези нови активи можем по-добре да обслужваме клиентите си на глобално ниво”, заяви има Кюреши, старши вицепрезидент и  ръководител на отдел CDMA мобилни системи в Ericsson.  

Приключването на сделката е последваща стъпка след анонсирания през декември м.г. старт на процедурата по придобиване от Ericsson на определени дялове от GDNT.

Коментар