Зукърбърг иска и децата във Facebook

Основателят на Facebook Марк Зукърбърг смята, че социалните мрежи трябва да са напълно достъпни за децата. В интервю за CNN той посочва, че мрежи като Facebook повишават нивото на образование.

В Съединените щати е забранено със закон деца под 13 години да се регистрират в социални мрежи. Според Зукърбърг обаче, децата трябва възможно най-рано да се приобщават към социалните мрежи.

Основателят на Facebook се надява на промени в законодателството и премахване на ограниченията за регистрация в мрежите. По неговите думи, образованието е един от най-големите фактори за подобряване на икономиката в дългосрочен план.

Зукърбърг прогнозира, че образованието, както и пазаруването, здравеопазването, финансите и други дейности ще стават все по-социални.

Неговото виждане е, че обучението трябва да започне на много ранна възраст. В бъдеще софтуерът и технологиите ще позволят на учениците да научават много повече едни от други онлайн.

Зукърбърг е започнал да програмира в шести клас, след като е получил първия си компютър. А в първата написана от него програма е участвал Йода (един от главните герои в Междузвездни войни), като целта й била да го запази жив.

Коментари по темата: „Зукърбърг иска и децата във Facebook”

добавете коментар...

  1.  

    Децата и сега никой не може да ги спре ако искат да са във фейсбук. А тоя къдравия след време нищо чудно и да поиска регистрацията във фейсбук да стане задължителна…

  2. 5ko

    от малки децата ще стават зомбирани и антисоциални
    вместо да ритат топка или да спортуват с другите деца ще висят пред компа и ще си плямпат тъпотии заради такива изказвания като на тоя изпушил човек

  3. Anonymous

    Пълен идиот!

  4. Мартин

    абе тоя що не си завре социалната мрежа в социалния за…к

  5. Няма име

    Напълно съгласен с Иво!

  6. Иво

    Бавна и мъчителна смърт за тоя! Да го пратят в пандиза, да се социализира там с разни тъмни субекти. Всяка баня ще му е социализиране!

Коментар