Виден хакер свидетелства по делото WikiLeaks

Един от най-известните хакери е призован за свидетел по делото WikiLeaks. Адриан Лимо ще дава показания за връзките си с обвиняемия американски военнослужещ Брадли Менинг, съобщи wired.com.

Преди една година Менинг беше арестуван по обвинение в шпионаж и разгласяване на секретна информация. Той е имал връзка с хакера, на когото разказал, че дава секретна информация на основателя на WikiLeaks – Джулиан Асандж, вкл. и скандално известния видеоклип с екзекуция на мирни жители на Ирак от американски военни.

Лимо, който в миналото имаше проблеми с властите, сега им съдейства, като по негов донос Менинг беше арестуван. Хакерът е привикан в съда да даде показания, които могат да се използват като основание за присъда.

Менинг е обвинен в няколко десетки престъпления. Бившият военнослужещ е застрашен от много сурово наказание, вкл. и смъртна присъда, ако вината му бъде доказана.

по темата: „Виден хакер свидетелства по делото WikiLeaks”

добавете коментар...

  1. Мхм 🙂

  2.  

    Адриана Лима кога стана и тя хакерка с мъжки псевдоним? 🙂
    Иначе за кавичките – има начин да се използват, макар и много неудобен: намери някоя статия, където има цитат и ги копи-пействай оттам – „ето така”.
    Дано скоро оправите проблема, т.нюз.

  3. Anonymous

    ПС: Хакер да се чете в кавички. Не знам защо ги филтрирате, явно някой умен програмист е решил че са проблем за сигурността, което само говори за некомпетентността му.

  4. Anonymous

    Този хакер не се казва Адриан Лимо, а Адриан Ламо.

Коментар