3D видео в YouTube вече и на Nvidia компютри

YouTube вече предлага възможност на потребителите да преглеждат 3D видеоклипове в стереоскопичен режим на своя Nvidia 3D Vision настолен или мобилен компютър, директно в браузъра при използване на новата версия на Firefox.

Осигурена е HTML5 и WebM поддръжка за хилядите 3D видеоклипове, налични в YouTube. Използвайки тези отворени стандарти, потребителите на Nvidia 3D Vision могат по нов начин да преглеждат библиотеката от 3D съдържание на най-популярния сайт за видео споделяне.

Лаптопи от G-серията на Asus, например, разполагат с 3D Vision. От компанията очакват продажбите им да нараснат, предвид новата възможност в YouTube.

С новите потребителски ориентирани 3D видеокамери хората вече могат лесно да генерират 3D съдържание и да го качват в 3D формат в YouTube, 3DVisionLive.com или дори на техния личен уебсайт, вграждайки YouTube 3D плейър в него.

Стереоскопични 3D видеоклипове в YouTube могат да се гледат не само с Nvidia 3D Vision настолен или преносим компютър, но и чрез инсталирате на новите Nvidia GeForce драйвери (версия 275 или по-нова). Необходим е бразуър Firefox версия 4 или по-нова, която разполага с поддръжка за HTML5 поточно видео. Освен това е необходимо да се активира опцията за използване на HTML5 при гледане на 3D видео в YouTube.  

В допълнение, с помощта на Nvdia 3DTV Play потребителите имат възможност да свържат своя компютър към 3D телевизор и да гледат 3D YouTube видеоклипове на голям екран.

Достъпен е и уеб ресурс за разработчици, които проявяват интерес към вграждане на YouTube 3D видеоклипове или поточно предаване на HTML5 видеоклипове в 3D формат на своите сайтове.

Коментар